tisdag 1 december 2009

Alla är hungriga

En morgon när man vaknar vet man plötsligt att det har varit frost under natten. Första frostnatten betyder ofelbart sidensvansar. Som en flock gamar sitter de där och väntar på att solen ska stiga tillräckligt högt för att lysa på de kvarvarande äpplena i äppelträdet. När solens första strålar når de röda äpplena börjar kalaset. Tyvärr har sidensvansar rätt dåligt ölsinne och gamla äpplen brukar ha jäst till alkoholnivåer över sidensvansars fyllegräns. Sedan flyger de hit och dit i vingliga banor som tyvärr ofta slutar i våra fönster. En vinter plockade vi döda sidensvansar nedanför fönstrena i parti och minut. I år har det gått bra som tur är.



10 -åringen har gjort en fågelmatare i slöjden så att de lite mindre fåglarna också ska bli mätta. Talgoxarna blev glada.
I stora fågelrstaurangen festade Nötväckorna tillsammans med blåmesar. Bilden är suddig men de sitter ju inte still de där små! På marken under satt ett gäng grönfinkar men de är så kamoflagefärgade så de fastnar inte på bild när det är barmark. Alla är hungriga när det är frost.


Vissa är hungriga oavsett väder.


Sura för att det ska fjäskas för småfåglar. Inne är det samma gamla torrfoder, frost eller inte frost.


4 kommentarer:

Knytt sa...

En hel flock sidensvansar, jag säger då det!
Fågelmataren var ju jättefin, duktig 10 åring!

Och sist en sidensvans till X)

Frida sa...

Windy är så FIN!!!11ett

Mina fåglar har förresten dåliga sinnen när det kommer till allting. Ruggning, ljudnivå, bajsmängd osv

Malin sa...

Packade sidensvansar är ett otyg men jag blir lika glad varje år då de kommer till huset...jag lever på gammal tro att då blir det snö...för visst skulle det vara trevligt...
Jo då...katterna här ser sura ut så fort det inte finns mat framme och aldrig har de varit så utsvultna som just då...De håller sig inne nu och när de ska ut kollar de först ena sidan av huset...sen är det bara att traska med dom till den andra dörren i fall det av en händelse skulle kunna vara lite bättre på den sidan...idioter men trevliga ändå...
Ha det så gott och så ses vi!

Kram från Anita

Anonym sa...

Du och katten har något liknande i ögonens uttryck!! Snygg katt det där. Du saknar ju päls, annars är ni rätt lika tycker jag.

kram

Irja